Kettler Golf M

Overzicht

kettler golf m hometrainer

Beoordeling

Speciaal geschikt voor zowel langere als kortere gebruikers.

Samenvatting

De Kettler Golf M is een solide hometrainer voor thuis. Deze hometrainer zal hoogst waarschijnlijk aan je verwachtingen voldoen als je een gemiddelde gebruiker bent. De specificaties van de Golf M zijn niet uitzonderlijk te noemen, maar zeker goed genoeg voor een gemiddelde thuisgebruiker.

De Golf M heeft bijvoorbeeld een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. Het maximum gewicht geeft een goede indicatie over de algemene kwaliteit van de gebruikte materialen. Een maximum gewicht van 150 kilogram is redelijk goed voor een hometrainer in deze prijscategorie.

Verder beschikt de Golf M over een vliegwiel van 7 kilogram die zorgt voor een soepele trap beweging en voldoende weerstand. De specificaties zijn voor een gemiddelde gebruiker goed genoeg te noemen.

Belangrijkste eigenschappen & gebruikersvoordelen

De belangrijkste eigenschappen en gebruikersvoordelen van de Golf M zijn als volgt;

  • ​Een opmerkelijk zacht zadel waardoor je langer comfortabel kunt fietsen
  • Het zadel is zowel in hoogte als in de breedte verstelbaar
  • De hometrainer is nagenoeg geruisloos
  • Een relatief groot display waarop alles goed zichtbaar is
  • Een zeer stabiele constructie met een totaalgewicht van 49 kilogram
  • Een extra lage instap

Pluspunten

De Golf M heeft een aantal pluspunten. Verschillende gebruikers geven aan dat het zadel zeer comfortabel is. Dit is vooral handig als je wat langere afstanden wilt gaan fietsen, aangezien je dan minder snel last krijgt van je bilspieren.

De Golf M is daarnaast ook geschikt voor de langere gebruikers. De meeste hometrainers voor thuis zijn geschikt voor gebruikers die maximaal 190 tot 195 centimeter lang zijn. De Golf M is daarentegen geschikt voor gebruikers tot een maximum van 200 centimeter. Wat in vergelijking met andere hometrainers ook langere gebruikers de mogelijkheid biedt om comfortabel te kunnen trainen.

Daarnaast biedt de hometrainer de mogelijkheid om de trainingsgegevens van twee personen op te slaan. Het opslaan van trainingsgegevens van meerdere personen kan een belangrijk pluspunt zijn als je van plan bent om de hometrainer samen met iemand anders te gaan gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld meerdere persoonlijke trainingsprogramma's opslaan. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw je training in te stellen of handmatig variatie aan te brengen in je snelheid en weerstand.

Minpunten

Gebruikers geven als minpunt aan dat de hometrainer wat lastiger in elkaar te zetten is. Zeker als je van jezelf weet dat je 'twee linkerhanden' hebt dan is het aan te raden om hulp te zoeken bij het installeren van de hometrainer of er gewoonweg wat meer tijd voor uit te trekken. Ook is het aan te raden om je strikt aan de montage instructies te houden zoals deze zijn beschreven in de handleiding, dit kan je uiteindelijk heel wat tijd besparen.

Sommige gebruikers geven aan dat, ondanks het heldere display, de trainingscomputer wat oefening vereist. Een digibeet zal hier mogelijk rekening mee willen houden, aangezien het je dan waarschijnlijk wat meer tijd gaat kosten om de trainingscomputer volledig te kunnen bedienen.

Eindoordeel

Als je jezelf ziet als een gemiddelde gebruiker die een aantal keer per week comfortabel op de hometrainer wil gaan fietsen dan kan de Golf M voor jou een goede keuze zijn. De specificaties zijn in verhouding tot de prijs niet uitzonderlijk te noemen, maar zeker voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

Wat opvalt aan de hometrainer is; de extra lage instap, het in hoogte en breedte verstelbare zadel en het comfort van het zadel. Ook is de hometrainer geschikt voor langere gebruikers tot 200 centimeter. Deze mogelijkheden biedt zeker niet iedere hometrainer.

De Golf M is mogelijk een geschikte keuze als je op zoek bent naar een solide hometrainer voor thuis. Zeker als voor jou de bovengenoemde mogelijkheden en comfort belangrijk zijn dan kan deze hometrainer voor jou een goede keuze zijn.