Kettler Giro P

Overzicht

kettler giro p

Beoordeling

Geschikt voor een beginnend gebruiker

giro p kettler

Samenvatting

De Kettler Giro P is een degelijke hometrainer die prima geschikt is voor een beginnende gebruiker.

De hometrainer beschikt over 16 weerstandsniveau’s en 8 trainingsprogramma’s. Deze hometrainer beschikt dus over voldoende mogelijkheden voor een beginner om variatie aan te kunnen brengen in je training.

Wat onder meer positief opvalt aan deze hometrainer is het verstelbare zadel en stuur. Je kunt de Giro P volledig aanpassen aan je eigen lengte. Dit is van positieve invloed op het trapcomfort. Ook het display is hierdoor op alle lengtes goed af te lezen. De hometrainer van Kettler is hierdoor geschikt voor zowel grotere als kleinere beginnende sporters.

Belangrijkste eigenschappen

  • Op de Giro P heb je keuze uit totaal 8 trainingsprogramma’s. Deze bestaan uit intervalprogramma’s, hellingsprogramma’s, snelheidsprogramma’s en een hartslagprogramma
  • Het vliegwiel heeft een swingmassa van 9 kilogram wat voldoende is voor een beginnend gebruiker
  • Het maximale belastbare gewicht is 130 kilogram
  • De Giro P heeft 16 weerstandsniveau’s waar je uit kunt kiezen
  • De hometrainer beschikt over de mogelijkheid om je hartslag te meten door gebruik te maken van de handsensoren. Ook kun je een oorclip of borstband aansluiten om je hartslag te meten (niet standaard meegeleverd)
  • De maximaal lichaamslengte die ondersteunt wordt is 195 centimeter

Pluspunten

De GiroP kent een aantal pluspunten. De meest opvallende pluspunten zijn het zadel, stuur en de trainingscomputer.

De combinatie van het verstelbare zadel en het verstelbare stuur is een duidelijk pluspunt voor sporters die bovengemiddeld groot of klein zijn. Je kunt de hometrainer zo aanpassen dat je op allerlei lengtes tot maximaal 195 centimeter comfortabel kunt blijven trainen en het display goed kunt blijven zien.

Het display zelf is verlicht met een blauwe ‘backlight’. Ook als het wat donkerder is kun je het display hierdoor goed blijven zien. De trainingscomputer die aan te sturen is via het display is simpel te bedienen. De meest waardevolle informatie zijn af te lezen van het display, zoals onder meer de; tijd, snelheid, calorieverbruik, afstand en je hartslag.

Minpunten

Naast pluspunt kent de Giro P ook een aantal minpunten. De minpunten die gebruikers aangeven hebben te maken met het display en de handsensoren.

Een minpunt van deze hometrainer is het feit dat je omwentelingen per minuut en je snelheid ‘om-en-om’ getoond worden. Dit kan vervelend zijn als je graag wilt dat deze ten alle tijde beide tegelijkertijd getoond worden.

Ook de handsensoren zijn niet altijd even nauwkeurig. Zeker als je met bezwete handen de handsensoren aanraakt dan zijn de handsensoren niet altijd accuraat. Dit is een bekend probleem met hometrainers. Als je je hartslag goed in de gaten wilt houden dan kun je het beste gebruik maken van een oorclip of borstband die hartslag wel goed meet.

Eindoordeel

De Giro P van het Duitse merk Kettler is een hometrainer waar een beginnende gebruiker voor langere tijd veel plezier aan kan beleven. De kwaliteit en de specificaties van deze hometrainer zijn prima voor een beginner.

De hometrainer biedt met 8 trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandsniveaus voldoende uitdaging. Ook het vliegwiel van 9 kilogram zorgt voor voldoende trapcomfort. Voldoende uitdaging en trapcomfort dus.

Houdt er wel rekening mee dat als je gebruik wilt maken van de hartslagprogramma’s dat een borstband of oorclip aan te raden is om je hartslag goed te kunnen meten. Zeker als je van plan bent om het hartslagprogramma te gaan gebruiken dan is een borstband geen overbodige luxe.

Over het algemeen is de GiroP een degelijke en simpel te bedienen hometrainer. Als je een beginnend gebruiker bent die op zoek bent naar een degelijke en simpel te bedienen hometrainer voor thuis dan is de Giro P een prima keus.


Volledige top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€