Kettler Giro M

Overzicht

Kettler Giro M hometrainer

Beoordeling

Speciaal geschikt voor beginnende gebruikers

giro m kettler display

Samenvatting

De Kettler Giro M is een hometrainer die echt bedoelt is voor de beginnende gebruiker. Het is een simpele en eenvoudig te bedienen hometrainer. Een beginnende gebruiker zal de mogelijkheden van de hometrainer als prettig ervaren. Dit zijn er niet teveel, maar zeker ook niet te weinig.

 De hometrainer beschikt over de meest belangrijkste mogelijkheden, zoals; een eenvoudige trainingscomputer, een in hoogte verstelbaar zadel en een ingebouwde hartslagmeter. Verder heeft de Giro M een relatief lage 'instap'. Dit is vooral handig als je een wat kleinere lengte hebt.

De Giro M is een degelijke hometrainer waar een beginnende thuisgebruiker veel plezier aan zal beleven.

Belangrijkste eigenschappen

  • Het maximale belastbare gewicht is 110 kilogram
  • De hometrainer kan gebruikt worden door sporters met een maximale lichaamslengte van 195 centimeter
  • De Giro M kent 8 handmatige verstelbare weerstandsniveau's
  • De swingmassa van het vliegwiel is 12 kilogram
  • De trainingscomputer geeft informatie over; het calorieverbruik tijdens de huidige training, je hartslag, het aantal omwentelingen, de tijd, de snelheid en de gefietste afstand
  • Het display is voorzien van blauw licht op de achtergrond, waardoor het display ook in donkerdere ruimtes goed zichtbaar is

Pluspunten

​Het grootste pluspunt van deze hometrainer voor beginnende gebruiker is de eenvoud van de hometrainer in het algemeen. De hometrainer beschikt niet over tal van opties, maar dat zal een beginnende gebruiker naar alle waarschijnlijkheid juist als prettig ervaren.

De Giro M beschikt over de mogelijkheid om te trainen op basis van je hartslag. Je kunt ervoor kiezen om een maximum hartslag in te stellen, waardoor je precies weet wanneer je wat rustiger moet gaan trappen.

De hometrainer maakt een piepend geluid op het moment dat je de maximum ingestelde hartslag bereikt. Ook wordt het op het scherm zichtbaar gemaakt als je hoger dan je maximum ingestelde hartslag aan het trainen bent. Zeker als het voor jou van belang is dat je op je hartslag let is dit een belangrijk pluspunt.

Daarnaast is de hometrainer geheel geruisloos. Je hoort jezelf natuurlijk wel trappen, maar dat zal zeker niet als storend ervaren worden. De geruisloosheid van deze hometrainer is zeker geen overbodige luxe en is daarom een pluspunt.

Minpunten

Waar je rekening mee moet houden op het moment dat je besluit om deze hometrainer aan te schaffen is dat de hometrainer niet beschikt over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's.

Het ontbreken van de mogelijkheid om te trainen op basis van trainingsprogramma's kan een minpunt zijn als je hier perse gebruik van wilt maken. Je zult zelf handmatig variatie aan moeten brengen in je training door de weerstand te verstellen door te draaien aan de (rode) weerstandsknop.

Als je gebruik wilt maken van programma's die je kunt volgen door deze te selecteren op de trainingscomputer dan is de vergelijkbare Giro P van Kettler voor jou waarschijnlijk een betere keuze. Deze hometrainer is uitgebreider en beschikt over 8 verschillende trainingsprogramma's.

Eindoordeel

Je kunt van de Giro M verwachten dat deze doet wat het moet doen. Oftewel, de hometrainer maakt het mogelijk om comfortabel binnenshuis te kunnen fietsen.

De opties op het display zijn voldoende voor een beginnende gebruiker om een goede inzage te kunnen krijgen in je meest belangrijke trainingsgegevens. Verder beschikt de hometrainer over de meest belangrijke opties, zoals; een verstelbaar zadel, een ingebouwde hartslagmeter en een handmatig instelbare weerstand. Het is dus een hometrainer zonder 'poespas'.

Als je als beginner op zoek bent naar een degelijke hometrainer voor thuis zonder allerlei wat meer luxere extra's dan is de Giro M voor jou een geschikte keuze.


Top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€