Kettler E1

Overzicht

kettler e1

Beoordeling

Geschikt voor intensief thuisgebruik

Samenvatting

De Kettler E1 is een hometrainer die goed geschikt is voor intensief thuisgebruik. Door de vrij uitgebreide mogelijkheden biedt deze hometrainer een intensieve gebruiker meer dan voldoende uitdaging.

Je kunt bijvoorbeeld een hartslag gestuurd trainingsprogramma selecteren, waardoor het mogelijk wordt om op basis van je hartslag te trainen. Je hartslag kun je vervolgens via de handsensoren, oorclip of borstband meten. Ook kun je hierdoor op de trainingscomputer een conditiebeoordeling krijgen en een hartslagherstel meting uitvoeren.

De oorclip voor je hartslagmeting wordt standaard meegeleverd. Een oorclip die standaard meegeleverd wordt is op zich vrij uniek is voor een hometrainer. Meestal zul je een oorclip of borstband apart moeten aanschaffen.

Het hartslag gestuurde trainingsprogramma, de conditie beoordeling en de hartslag herstel meting zijn slechts een aantal mogelijkheden van deze hometrainer. Als je op zoek bent naar een hometrainer voor thuis om intensief op te kunnen trainen dan is de E1 van Kettler voor jou een prima keuze.

Belangrijkste eigenschappen

  • De E1 is geschikt voor mensen tot een maximum van 190 centimeter lang
  • Er is keuze uit 3 trainingsprogramma’s, waaronder een hartslag trainingsprogramma
  • Het vliegwiel heeft een massa van 6 kilogram
  • Een hartslagmeting is mogelijk via de bijgeleverde oorclip, handsensoren of borstband
  • Variatie kan onder meer aangebracht worden in de training door het gebruik van de 8 weerstandsniveau’s
  • Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram

Pluspunten

De oorclip die gratis meegeleverd wordt maakt het mogelijk om te trainen op basis van je hartslag. Je kunt dan het hartslag gestuurde trainingsprogramma selecteren, waardoor je gebruik kan maken van een trainingsprogramma dat aangepast wordt naarmate je hartslag naar boven of naar beneden gaat. Zo weet je zeker dat je altijd voldoende tempo blijft houden, maar ook weer niet te veel.

Uiteraard kan het zadel aangepast worden. De E1 biedt echter ook de mogelijkheid om het zadel verticaal en horizontaal te verstellen. Je kunt zo de hometrainer geheel naar eigen wens instellen voor maximaal trainingscomfort.

Daarnaast is het display volledig verlicht met een blauw backlight. Dit kan in de avonduren handig zijn, vooral als je in een redelijk donkere omgeving traint. Je trainingsgegevens zoals je tijd, snelheid, calorieverbruik, afstand en hartslag blijven dus altijd goed zichtbaar.

Minpunten

Een mogelijk minpunt van deze hometrainer is het ontbreken van de mogelijkheid om een tablet of smartphone aan te sluiten. Het is dus niet mogelijk om speciale apps te gebruiken die werken door middel van je smartphone of tablet.

Wat je eventueel wel kunt doen is gebruik maken van Kettler World Tours. Dit is een uitgebreid trainingsprogramma wat het mogelijk maakt om als het ware overal ter wereld te gaan fietsen. Dit is echter wel tegen een meerprijs en je zult de hometrainer aan moeten sluiten op de computer.

Een ander minpunt is het aanbod aan trainingsprogramma’s. Deze hometrainer beschikt namelijk over 3 trainingsprogramma’s. Dit is in vergelijking tot andere hometrainers niet veel. Voor iemand die op zoek is naar een hometrainer met veel trainingsprogramma’s is de E1 geen geschikte keuze.

Eindoordeel

De E 1 biedt voldoende mogelijkheden, specificaties en kwaliteit voor een intensieve gebruiker. Dagelijks intensief trainen op deze hometrainer is geen enkel probleem.

Vooral het hartslag gestuurd trainingsprogramma is een handig pluspunt aan deze hometrainer. Een intensieve gebruiker zal na verloop van tijd toch wat meer van zijn hometrainer gaan verlangen. Een dergelijk trainingsprogramma biedt je dan de mogelijkheid om meer variatie aan te brengen in je training.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een hometrainer van Kettler waarop zij intensief kunnen trainen is de E1 een goede keuze.


Volledige top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€