Fitbike Ride 6 iPlus

Overzicht

ride 6 iplus fitbike

Beoordeling

Speciaal geschikt voor intensief gebruik

fitbike ride 6 iplus

Samenvatting

De Fitbike Ride 6 iPlus is de beste hometrainer voor thuis. De specificaties, kwaliteit en mogelijkheden maken deze hometrainer tot de beste hometrainer voor thuisgebruik.

Zo beschikt deze hometrainer over een vliegwiel van 10 kilogram. Daarnaast heeft de hometrainer een totaalgewicht van 38 kilogram en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram.

In combinatie met de kwaliteit van de gebruikte materialen zorgen de goede specificaties voor een zeer degelijke en stabiele hometrainer.

De Ride 6 iPlus beschikt ook over meer dan voldoende mogelijkheden om variatie aan te kunnen brengen in je training. Je kunt bijvoorbeeld je tablet of smartphone aansluiten voor extra afwisseling en uitdaging.

Belangrijkste eigenschappen

  • De Ride 6 iPlus biedt keuze uit 16 weerstandsniveau’s
  • De maximum lichaamslengte waarop gebruik gemaakt kan worden van deze hometrainer is 195 centimeter
  • Om op de hoogte te blijven van je hartslag kun je gebruik maken van de handsensoren of een apart aan te schaffen borstband
  • De massa van het vliegwiel is 10 kilogram
  • Het maximaal belastbare gewicht van deze hometrainer is 150 k.g.
  • De hometrainer beschikt over 17 verschillende trainingsprogramma’s

Pluspunten

Naast de goede specificaties en kwaliteit beschikt deze hometrainer ook over verschillende uitgebreide trainingsmogelijkheden.

Standaard kun je kiezen uit 17 programma’s. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld hartslagprogramma’s of wattage gestuurde trainingsprogramma’s. Dit zijn op zich al programma’s die voor voldoende variatie en uitdaging kunnen zorgen.

Om op een andere manier variatie en uitdaging aan te brengen in je training kun je gebruik maken van de speciale ‘iConsole+ app’ die te gebruiken is door middel van het aansluiten van een smartphone of tablet.

Je kunt dan zelf een kaart selecteren via Google Maps. De hometrainer past de zwaarte automatisch aan op basis van je geselecteerde kaart. Stel dat je route op een bepaald punt omhoog gaat, dan wordt de weerstand automatisch verhoogd. Ook kun je de route zelf op je tablet of smartphone volgen.

De mogelijkheid om een tablet of smartphone te koppelen aan je hometrainer is een handig extra hulpmiddel om meer uitdaging en variatie aan te brengen in je training.

Een ander noemenswaardig pluspunt is het fietscomfort van deze hometrainer. Het zadel is bijvoorbeeld zowel horizontaal als mede verticaal verstelbaar. Ook beschikt het stuur over meerdere posities voor je handen.

Het verstelbare zadel en de verschillende posities waarop je het stuur vast kan pakken dragen bij aan je fietscomfort.

Minpunten

Een minpunt waar je rekening mee moet houden als je graag gebruik wilt maken van de iConsole+ app om ‘overal ter wereld’ te kunnen trainen is dat de app niet samenwerkt met een windows tablet.

Het is hierdoor niet mogelijk om een windows tablet te gebruiken in combinatie met de Ride 6 iPlus. Dit geldt ook voor smartphones die gebruik maken van Windows mobile. Denk hierbij aan het merendeel van de Nokia Lumia serie die gebruik maakt van Windows mobile.

De samenwerking van de iConsole+ app en de meeste android en apple tablets en smartphones werkt wel. Als je er zeker van wilt zijn dat de app werkt op jou telefoon of tablet dan kun je deze voor aanschaf van de hometrainer beter even downloaden. Zo weet je zeker dat de app gebruikt kan worden op jou apparaat.

Eindoordeel

De Ride 6 iPlus is niet voor niets de beste hometrainer voor thuisgebruik. De kwaliteit, specificaties en mogelijkheden zijn gewoonweg meer dan prima te noemen.

Stabiliteit, degelijkheid en trainingsopties daar ontbreekt het bij de Ride6 iPlus zeker niet aan. De hometrainer is hierdoor geschikt voor intensief thuisgebruik.

Als je op zoek bent naar een hometrainer voor thuis waar je intensief op kunt trainen dan is de Ride 6 iPlus voor jou de beste keuze.


Volledige top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€