Fitbike Ride 5

Overzicht

fitbike ride 5

Beoordeling

Geschikt voor verschillende trainingsdoelen

ride 5 fitbike

Samenvatting

De Fitbike Ride 5 is een hometrainer met de naar mijn idee beste prijs - kwaliteit verhouding. De specificaties van deze hometrainer in verhouding tot de prijs zijn zeer goed.

Zo heeft de Ride 5 bijvoorbeeld een vliegwiel van 10 kilogram. De meeste hometrainers in deze prijscategorie komen niet eens in de buurt wat betreft de zwaarte van het vliegwiel. Het zware vliegwiel heeft als voordeel dat je een comfortabele trap beweging zult ervaren.

De Ride 5 is een hometrainer die geschikt is voor verschillende trainingsdoelen, zoals: afvallen, in beweging blijven of revalideren. Door zijn goed prijs - kwaliteit verhouding is het mogelijk om deze hometrainer te gebruiken voor allerlei trainingsdoelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • De Ride 5 beschikt over de mogelijkheid om je hartslag te meten door middel van de handsensoren en een borstband (niet bijgeleverd)
  • Je kunt deze hometrainer gebruiken tot een maximale lichaamslengte van 195 centimeter
  • Het vliegwiel heeft een totale massa van 20 kilogram
  • De Ride5 heeft 19 trainingsprogramma’s. Waaronder vier hartslagprogramma’s, een manueel in te stellen programma en voorgeprogrammeerde programma’s
  • De hometrainer is te gebruiken tot een maximum gewicht van 150 kilogram
  • Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 16 verschillende weerstandsniveau’s

Pluspunten

Over het algemeen is het grootste pluspunt van de Ride 5 zijn uitstekende prijs - kwaliteit verhouding. Deze hometrainer is hierdoor geschikt voor intensief thuis gebruik. Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen vind je hierboven.

Zoals gezegd is vooral het zware vliegwiel van 20 kilogram een belangrijk pluspunt. Het vliegwiel is een van de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een hometrainer. Deze zorgt namelijk voor het comfort van je trapbeweging.

De meeste hometrainers voor thuis hebben een vliegwiel van rond de 5 tot 10 kilogram. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat een vliegwiel van 20 kilogram je meer dan voldoende trapcomfort geeft.

Daarnaast heeft de Ride 5 als pluspunt dat deze vrij compact is. Deze hometrainer heeft de volgende afmeting; een lengte van 112 centimeter, een breedte van 56 centimeter en een hoogte van 140 centimeter. Zeker als je weinig ruimte hebt om de hometrainer neer te zetten dan is het compacte design een pluspunt.

Minpunten

Wat als minpunt opgemerkt kan worden is het ontbreken van de mogelijkheid tot het koppelen van een media apparaat zoals een tablet of smartphone. Je kunt dus geen speciale fitness apps gebruiken die direct gekoppeld zijn met je fitnessapparaat.

Mede hierdoor zal er waarschijnlijk ook gekozen zijn om de hometrainer niet te voorzien van een tablethouder. Als je dus graag bezig gehouden wilt worden tijdens het fietsen dan zul je afleiding moet zoeken door bijvoorbeeld een muziekje op te zetten of televisie te kijken.

Eindoordeel

De Ride 5 beschikt over bijna alles wat een intensieve gebruiker van een hometrainer kan verlangen. Vooral de prijs - kwaliteit verhouding is opmerkelijk te noemen. De Ride5 is een stabiele, compacte en comfortabele hometrainer voor relatief weinig geld.

De hometrainer is door zijn goede specificaties en kwaliteit speciaal geschikt voor intensief gebruik. Dat neemt niet weg dat je deze hometrainer ook prima kunt gebruiken voor: revalidatie, afvallen en om in beweging te blijven.

Een minpunt is het ontbreken van de mogelijkheid om speciale fitness apps direct te gebruiken in combinatie met de hometrainer. Afhankelijk van je eigen wensen zul je zelf moeten bepalen hoe groot dit minpunt voor je is. Gelukkig maken de rest van de mogelijkheden dit minpunt meer dan goed.

Gebruikers die op zoek zijn naar een hometrainer met de beste prijs - kwaliteit verhouding om intensief te gebruiken hebben aan de Ride 5 de beste keuze.


Volledige top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€