Fitbike Ride 3

Overzicht

fitbike ride 3

Beoordeling

Speciaal geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een hometrainer met lage instap

ride 3 fitbike

Samenvatting

De Fitbike Ride 3 is een degelijke hometrainer voor thuis. Deze hometrainer beschikt over een stevige staalconstructie met een totaalgewicht van 30 kilogram. Hierdoor staat de hometrainer stabiel op de grond. En zeker niet onbelangrijk; de hometrainer gaat door de stevige constructie langer mee.

Redelijk uniek aan deze hometrainer is zijn extra lage instap. Dit is voor wat kleinere gebruikers ideaal. Een kleiner persoon kan hierdoor gemakkelijk op de hometrainer plaatsnemen. Ook voor personen die in een revalidatieproces zitten kan dit een voordeel zijn.

De Ride 3 is een degelijke hometrainer die goed geschikt is voor de lichte gebruiker.

Belangrijkste eigenschappen

  • De Ride 3 beschikt over 12 trainingsprogramma’s. Waaronder hartslagprogramma’s, intervalprogramma’s en een manueel in te stellen programma
  • Het maximaal belastbare gewicht van deze hometrainer is 135 kilogram
  • Je kunt kiezen uit 16 verschillende elektrisch verstelbare weerstandsniveau’s
  • De hometrainer ondersteunt een maximale lichaamslengte tot 190 centimeter
  • Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kilogram
  • Hartslagmeting is alleen mogelijk via de handsensoren

Pluspunten

Het belangrijkste pluspunt van de Ride 3 is de lage instap. De lage instap maakt het voor mensen die in een revalidatieproces zitten mogelijk om gemakkelijker op de hometrainer te kunnen komen.

Ook kleinere gebruikers zullen merken dat de lage instap er voor zorgt dat ze makkelijk op de hometrainer kunnen komen. Zeker in vergelijking tot andere hometrainers is de relatief lage instap een pluspunt.

Daarnaast is het stuur en het zadel verstelbaar in verschillende posities. Hierdoor kun je de hometrainer aanpassen op basis van je eigen lichaamslengte.

De trainingscomputer is redelijk simplistisch. Toch beschikt de Ride3 over 12 trainingsprogramma’s en 16 elektrisch instelbare weerstandsniveau’s. Hierdoor kun je redelijk gemakkelijk variatie aanbrengen in je training. Een lichte gebruiker zal aan deze hometrainer meer dan voldoende uitdaging hebben.

Minpunten

De koppeling met een tablet of smartphone is niet mogelijk. Als je nog meer diepgang wilt in je training en trainingsmogelijkheden wilt dan kan dit een nadeel zijn.

Ook de mogelijkheid om een borstband of oorclip aan te sluiten ontbreekt. Dit kan een mogelijk nadeel zijn als je een hartslagprogramma wilt gebruiken. Als je gebruik maakt van de handsensoren dan krijg je bij benadering een indruk van je hartslag op dat moment, maar deze is altijd minder precies dan de hartslag die je te zien krijgt op het display door middel van een borstband of oorclip.

Als je ten alle tijde precies wilt weten hoe hoog je hartslag is dan is het ontbreken van de mogelijkheid om een borstband of oorclip aan te sluiten een minpunt.

Eindoordeel

De Ride 3 van het merk Fitbike is een degelijke hometrainer zonder al te veel extra opties. Afhankelijk van je eigen eisen en wensen kan dit een plus- of een minpunt zijn van deze
hometrainer.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een hometrainer met de mogelijkheid tot het aansluiten van een borstband, oorcllip, smartphone of tablet is de hometrainer niet geschikt. Deze hometrainer heeft gewoonweg niet de mogelijkheid om deze aan te sluiten. Wel kun je gebruik maken van de handsensoren, maar deze zijn wel wat minder accuraat als het aankomt op het weergegeven van de hartslag.

Voor lichte gebruikers die op zoek zijn naar een simpele en tegelijkertijd kwalitatief goede hometrainer is de Ride 3 juist wel een goede keuze. Geen opties die je niet gebruikt, maar wel een degelijke hometrainer. Als je als lichte gebruiker juist op zoek bent naar een hometrainer zonder ‘poespas’ dan heb je aan de Ride 3 zeker een goede keuze.


Volledige top 5 hometrainers voor thuis

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 5 ride 51019150€€
2.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
3.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
4.FitBike Ride 6 iPlus ride 6 iplus hometrainer kopen1016150€€€
5.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€€