Hometrainer huren

Een hometrainer huren kan een interessante optie zijn als je erachter wilt komen of het binnenshuis trainen op een hometrainer iets voor je is. Je betaalt maandelijks een van tevoren afgesproken bedrag waar je een hometrainer voor in 'bruikleen' krijgt. Ideaal toch?

hometrainer huren of toch kopen

De vraag is echter of huren wel zo verstandig is. Om erachter te komen of huren voor jou de beste optie is heb ik in dit artikel de belangrijkste voordelen en nadelen van het huren van een hometrainer 'op een rijtje gezet'.

Voor de ene gebruiker zal huren de beste optie zijn, terwijl dit voor de ander nog maar de vraag is. Als je overweegt om een hometrainer te gaan huren dan raad ik je zeker aan om dit artikel te lezen.

Houdt er rekening mee dat de voorwaarden per aanbieder kunnen verschillen. Je zult zelf altijd eerst de voorwaarden van de aanbieder goed door moeten lezen voor je besluit om een fitnessapparaat te huren.

De voordelen van huren

Huren heeft zo zijn voordelen ten opzichte van het kopen van een hometrainer. De belangrijkste voordelen van het huren van een hometrainer zijn;

  • Je hoeft niet in één keer een groter bedrag te betalen. Op korte termijn is de optie om te huren goedkoper.
  • Als je nog nooit een fitnessapparaat in huis hebt gehad dan kan het huren een goede manier zijn om te testen of het je bevalt.
  • Als je na een aantal weken enthousiast bent geraakt over het model hometrainer en het fitnessen in huis over het algemeen dan kun je bij de meeste aanbieders ervoor kiezen om de hometrainer te kopen.

Als je denkt dat bovenstaande voordelen voor jou van toepassing zijn dan kan huren een goede optie zijn. Je kunt dan relatief risicoloos het apparaat uitproberen. Houdt hierbij altijd wel rekening met de looptijd en de opzegtermijn van het contract dat je van plan bent om af te sluiten.

De nadelen van huren

Helaas heeft huren ook zo zijn nadelen. Het is van belang om hier rekening mee te houden in je overweging. De belangrijkste nadelen van huren zijn als volgt;

  • Op de lange termijn is huren duurder als kopen. Misschien lijkt het maandelijks afgesproken bedrag in eerste instantie niet veel. Als je uiteindelijk enthousiast raakt en je laat het contract maandelijks 'doorlopen' dan betaal je op termijn meer dan de aanschafprijs van de hometrainer.
  • Als je besluit om de hometrainer te kopen dan betaal je vaak een relatief hoge prijs voor de hometrainer. Hiermee bedoel ik niet dat je meer betaald, omdat je mogelijk eerst een aantal maanden hebt gehuurd, voordat je besluit om de hometrainer te kopen. Vaak wordt het reeds betaalde huurbedrag juist van de koopprijs afgetrokken. Hetgeen wat nadelig is, is het over het algemeen relatief hoge bedrag waarvoor je de hometrainer kunt overnemen/kopen.
  • Je bent logischerwijs aansprakelijk voor hetgeen wat je huurt. Als er door jou eigen toedoen iets gebeurd met de hometrainer dan ben je in veel gevallen je borg kwijt.

Om een goede keuze te kunnen maken is het dus ook van belang om rekening te houden met de bovenstaande nadelen.

Conclusie

De keuze voor huren of kopen is over het algemeen vrij persoonlijk. Zelf ben ik geen fan van huren, omdat ik gewoon wil dat een apparaat van mijzelf is zodra ik het ga gebruiken. Voor mij is het dus meer een gevoelskwestie als een rationele overweging.

Misschien geldt er voor jou een hele andere overweging die doorslaggevend is. Het blijft hoe dan ook van belang om goed over je keuze na te denken.

Mocht je uiteindelijk toch twijfelen of afzien van het huren dan nodig ik je van harte uit om eens mijn persoonlijke top 5 van beste hometrainers voor thuis te bekijken. Ook kun je mij altijd een vraag stellen door te reageren op dit artikel of de contactpagina te gebruiken.

Ik wens je in ieder geval veel succes met je keuze!