Goedkope hometrainer

Een goedkope hometrainer kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Zolang je weet 'wat' de beste goedkope hometrainers zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope hometrainer wordt het al een stuk makkelijker.

beste goedkope hometrainer voor thuis

De 'fout' die veel mensen maken bij het kopen van een goedkope hometrainer is dat ze zonder al te veel vergelijken een goedkope hometrainer kopen. Veelal wordt dan gekozen voor een aanbieding van een supermarkt, drogisterij of budget winkel. Zonde!

Vaak zijn dit restpartijen van oude modellen hometrainers die opgekocht worden door de betreffende winkels. Dit zijn over het algemeen zeker niet de beste goedkope hometrainers kan ik je vertellen.

Daarom help ik je in dit artikel bij het maken van een keuze voor een goedkope en tegelijkertijd goede hometrainer. Oftewel, je zult hier de hometrainers met de beste prijs - kwaliteit verhouding ontdekken.

Top 3 beste goedkope hometrainers

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Vliegwielmassa (kg)Aantal
programma's
Maximaal
belastbaar
gewicht (kg)
Prijs
1.FitBike Ride 2 Fitbike Ride 2512125
2.inSPORTline Klegan 60 (manueel)130
3.Kettler Giro S3 Kettler Giro S3810130€€

Wat is de beste goedkope hometrainer?

Wat voor jou de beste goedkope hometrainer is hangt voornamelijk af van drie factoren. Het heeft namelijk te maken met je trainingsdoelen, je budget en je persoonlijke voorkeuren.

Trainingsdoel

Het trainingsdoel verschilt van persoon tot persoon. De één wilt bijvoorbeeld graag afvallen, terwijl de ander gewoonweg in beweging wilt blijven. De bovenstaande hometrainers zijn allemaal in een bepaalde mate geschikt voor een bepaald trainingsdoel.

De bovenstaande hometrainers zijn over het algemeen geschikt voor trainingsdoelen zoals: afvallen, conditietraining en in beweging blijven. Door op de rode link te klikken krijg je direct uitgebreide informatie over onder meer de mate waarin die bepaalde hometrainer geschikt is voor een specifiek trainingsdoel.

Budget

Wat voor de één goedkoop is hoeft dat voor de ander natuurlijk niet te zijn. Over het algemeen zijn duurdere hometrainers beter, maar dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn.

Een belangrijke tip hierbij is om goed te letten op de specificaties van de hometrainer. Door de specificaties van de hometrainer te vergelijken krijg je een goede indruk van de kwaliteit van de hometrainer. Je zult er dan achter komen dat de hometrainer met de betere specificaties niet altijd de duurdere hometrainers zijn.

De bovenstaande hometrainers zijn in ieder geval qua kwaliteit, mogelijkheden en specificaties alle drie prima.

Persoonlijke voorkeuren

Je persoonlijke voorkeuren kunnen invloed hebben op de keuze voor een hometrainer. Bij persoonlijke voorkeuren moet je bijvoorbeeld denken aan het aansluiten van een tablet of smartphone.

Houdt er bij het kopen van een goedkope hometrainer rekening mee dat niet alle goedkopere hometrainers beschikken over allerlei extra opties. Persoonlijk zou ik eerst vergelijken op basis van de belangrijkste specificaties, zoals:

  • De massa van het vliegwiel
  • Het aantal trainingsprogramma's
  • Verstelbare weerstand
  • Maximaal belastbare gewicht

Waar op letten bij goedkope hometrainers?

Bij goedkopere hometrainers is het extra belangrijk om te letten op de kwaliteit van de hometrainer. De kwaliteit van de hometrainer kan over het algemeen het beste worden bepaald door middel van het vergelijken van de specificaties.

De soepelheid van de trapbeweging, stabiliteit en trainingsmogelijkheden staan in direct verband met de specificaties van de hometrainer. Waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer zijn dus de specificaties van de onderdelen die voor de trapbeweging, stabiliteit en mogelijkheden zorgen.

Massa van het vliegwiel

Het vliegwiel is één van de belangrijkste onderdelen van een hometrainer. De zwaarte van het vliegwiel zorgt namelijk voor de soepelheid van de trapbeweging. Hoe zwaarder het vliegwiel van de hometrainer, hoe soepeler uiteindelijk je trapbeweging. Een gemiddelde zwaarte van het vliegwiel voor een hometrainer voor thuis is rond de tien kilogram.

Het aantal trainingsprogramma's

Trainingsprogramma's zijn belangrijk om variatie aan te brengen in je training. Door je training te variëren zul je je trainingsdoelen sneller bereiken. Als je gedurende een aantal weken op het zelfde niveau traint dan zul je merken dat je resultaten op den duur minder worden.

Je lichaam raakt namelijk na verloop van tijd gewend aan een bepaalde inspanning. Door je lichaam geen kans te geven om gewend te raken aan de inspanning die het moet leveren zul je merken dat je het snelst resultaat zult bereiken.

Automatisch verstelbare weerstand

Er is ook nog een andere reden waarom het goed is om te letten op het aantal trainingsprogramma's. Goedkopere hometrainers beschikken namelijk niet allemaal over de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaald trainingsprogramma.

Grote kans dat je de hometrainer dan niet beschikt over de mogelijkheid om de weerstand te verstellen via het display. Je zult dan via een weerstandsknop de weerstand moeten verstellen. Dit is alleen al vanwege het feit dat je hometrainer dan dus niet beschikt over trainingsprogramma's verre van ideaal.

Het maximaal belastbare gewicht

Het maximaal belastbare gewicht geeft een goede indicatie over de algemene kwaliteit van de constructie. Een hoger maximaal belastbaar gewicht betekent dat de constructie steviger is. De kwaliteit van de gebruikte materialen van een hometrainer met een hoger maximaal belastbaar gewicht is dus over het algemeen beter.